Tweede duurzaamheidscafé

26/03/2013: 20:00 - 22:00


Op dinsdag 26 maart vindt het tweede Duurzaamheidscafé van Nijmegen plaats. Centraal staat de vraag hoe we Nijmegen energie-neutraal kunnen krijgen in 2045. Kaarten op www.lux-nijmegen.nl

Verslag van eerste duurzaamheidscafe op 30 januari 2012.

 Onderwerpen voor 26 maart:

… Om dat voor elkaar te krijgen is onder de noemer “Power2nijmegen” een flink aantal maatschappelijke initiatieven gestart en dit heeft geresulteerd in een 35 tal ideeën/projecten. De conclusie is dat deze projecten moeten kunnen leiden tot een energieneutraal Nijmegen in 2045.

Maar hoe nu verder? En hoe zorgen we er voor dat het ook daadwerkelijk zo ver komt? Wat is daarvoor nodig en wie moet dan wat gaan doen?

Tijdens dit duurzaamheidscafé debatteren vertegenwoordigers vanuit het warmtenet, woningbouwcorporaties en het GNMF burgerinitiatief tot plaatsing van windmolens langs de A15 met het publiek over de (on)mogelijkheden, complicaties en implicaties van hun projecten voor mens, milieu en financiering.

Tevens zal een drietal innovatieve ideeën worden ‘gepitcht”:

-De high Sky Windturbine door Piet Sonneveld, lector aan de HAN

-Een combinatie van een vergister met een brandstofcel, waardoor voedingsresten leiden tot energie, door Stefan Blankenborg van ENKI

-Een idee om door middel van flexibilisering van voltages meer dan 10% energie te besparen door Gerard Keurhorst van het Sanadome.

Het publiek kiest de winnende pitch!