Transitie café: Huurwoningen verduurzamen

04/04/2013: 19:30 - 22:00


MAANDELIJKS TRANSITIE CAFÉ Transition Town Nijmegen organiseert op donderdagavond 4 april a.s. weer een TRANSITIE CAFÉ in de Klinker, van Broeckhuysenstraat 46, Nijmegen. Inloop 19:30, start lezing 20:00

Woningbouwcorporatie Talis zal een presentatie geven over het beleid van Talis ten aanzien van het verduurzamen van huurwoningen. Zie hieronder de gegeven presentatie:

Aansluitend aan de presentatie zal Cecile van de Pol iets vertellen over ecoteams. Een ecoteam bestaat uit 6-8 personen die aan de hand van een zestal thema’s hun huishouden willen verduurzamen, en dat op een leuke, gezellige en laagdrempelige manier. Iedereen is in zo’n ecoteam vrij om tips voor verandering al dan niet op te pakken en iedereen maakt z’n eigen lijstje van actiepunten. De groep vormt een stimulans voor elk groepslid om de voorgenomen acties ook echt uit te voeren. Energiebesparing is een van de thema’s die in een ecoteam worden aangepakt. Wij zouden ons kunnen voorstellen dat huurders het wellicht leuk vinden om, mede op basis van de presentatie van hun eigen woningbouwvereniging, een of meerdere ecoteams te vormen.