Transitie café: groente en fruit proeverij en inmaken

17/09/2013: 19:30 - 22:00
Kaart wordt geladen...


MAANDELIJKS TRANSITIE CAFÉ Transition Town Nijmegen organiseert op dinsdagavond 17 september a.s. weer een TRANSITIE CAFÉ in Voorheen (Slagerij de Jong), Nijmegen.

Inloop 19:30
Start lezing en workshop: 20:00 uur   

Cokkie van Leeuwen van http://www.frutticonfetti.nl/ geeft workshops in het maken van bijzondere jammen en chutney’s en verkoopt haar eigen ingemaakte produkten op diverse locaties.

Zij gaat ons laten proeven van jams die zij met verschillende technieken en ingrediënten bereidde. 
Proef het verschil. Leer tips en trucs, combinaties van vruchten en kruiden. Niet alleen voor het maken van jam, ook voor het maken van chutneys.

Romilda van de Wal van http://www.dekeukenvanmevrouwdeboer.nl/ geeft workshops en zij gaat je leren om verse groentes te bewaren door te fermenteren. Eerst gaan we wat proeven. Daarna maak je zelf een eigen potje. Neem hiervoor een weckpot mee van thuis. Je kan er ook één ter plekke kopen.  

Inschrijven verplicht, max. 20 personen. 
Kosten: 3 euro pp, ter plaatse graag contant betalen.


 

Terugblik: een druk bezochte, gezellige en leerzame avond: bijna alle plaatsen waren gereserveerd. Ieder ging naar huis met een mooie weckpot vol gezonde en lekkere groentes.

Wil je hier meer van weten, kijk dan op de websites van Cokkie en Romilda; ze geven regelmatig workshops. O.a. geeft Cokkie een workshop in de keuken van Romilda:
5 oktober: De zomer in potjes: http://www.dekeukenvanmevrouwdeboer.nl/gastworkshops
9 oktober: Fermenteren kun je leren: http://www.dekeukenvanmevrouwdeboer.nl/fermenteren-kun-je-leren