Transitie café: De plannen van Eetbaar Nijmegen en zadenruil

07/03/2013: 19:30 - 22:00


MAANDELIJKS TRANSITIE CAFÉ Transition Town Nijmegen organiseert op donderdagavond  7 maart a.s. weer een TRANSITIE CAFÉ in de Klinker, van Broeckhuysenstraat 46, Nijmegen. Inloop 19:15, start lezing 20:00

Deze avond staat in het teken van zelf je voedsel verbouwen: naast een zadenruil zullen drie gastsprekers van Eetbaar Nijmegen over hun plannen vertellen om Nijmegen tuin voor tuin eetbaar te krijgen.

Eetbaar Nijmegen (de werkgroep eetbare tuinen van TT Nijmegen) heeft dit seizoen een stagiair Johann W.
Johann presenteert hoe hij Nijmegenaren actief wil krijgen voor een eetbare buurt. Zo organiseert hij onder meer een grootschalig evenement in het kader van de Dag van de Stadslandbouw op 27 april. Mocht je daar ideeën over hebben, dan is hij je aanspreekpunt.
Karla Mulder gaat iets vertellen over permablitz, een methode om je tuin samen met een groep binnen een dag te veranderen in een eetbare tuin.
Vera Ros houdt een presentatie over een buurtmoestuinproject in Grootstal. Daar heeft ze in korte tijd ruim twintig deelnemers uit de buurt weten te betrekken.

Natuurlijk laten we ook foto’s zien met de beamer.
Van 19.15 tot 20 uur en na de presentaties is er weer gelegenheid tot zadenruilen: neem je zaden mee en ruil ze. Bloemen en groentes, alles is welkom.

Zie ook: http://www.eetbaarnijmegen.nl

https://transitiontownnijmegen.nl/tnij/wp-content/uploads/transitiecafe/2013/eetbaretuinen.pdf