Publieksdag van de Stadslandbouw

27/04/2013: 9:45 - 19:30


Nieuw in 2013: Dag van de Stadslandbouw Publieksdag – 27 april

Naast het congres op 25 april en een excursiedag in de regio Rotterdam op 24 april, wordt op zaterdag 27 april 2013 de eerste Dag van de Stadslandbouw Publieksdag georganiseerd. Tijdens de Publieksdag vinden er overal in het land activiteiten plaats, waarbij lokale en regionale stadslandbouw initiatieven zich kunnen presenteren. Stadsbewoners kunnen zo kennis maken met stadslandbouw projecten in en om hun stad en stilstaan bij vragen als: Wat is stadslandbouw nu precies? Hoe krijg ik stadslandbouw producten in huis? En hoe kan ik als bewoner zelf meedoen (bijvoorbeeld als vrijwilliger)?

 

Verschillende activiteiten

Boeren, ondernemers en overige initiatiefnemers kunnen heel uiteenlopende activiteiten voor de Publieksdag opgeven. Dit kan zijn een open dag, maar ook een proeverij, (streek)markt, meewerkdag, lezingen, workshops, een discussiebijeenkomst, filmprogramma of een combinatie hiervan behoren tot de mogelijkheden. Alle activiteiten tijdens de Publieksdag zijn gratis toegankelijk.

 

Aanmelden

De activiteiten worden landelijk gepromoot via de website van de Dag van de Stadslandbouw. Promotie in stad en regio vindt plaats door de initiatiefnemers zelf. Geïnteresseerden kunnen zich kosteloos opgeven via de website www.dagvandestadslandbouw.nl/publieksdag.

Lees ook de voorwaarden

Voor Nijmegen, zie het voorlopige programma op:  http://eetbaarnijmegen.nl/events/publieksdag-stadslandbouw/