Lux openluchtvertoning filmdebat: Don’t Shoot the Messenger

29/08/2013: 21:00 - 23:00


do 29 aug 21:00
Regie: Aliona van der Horst, Fabie Hulsebos, Suzanne Raes, Hens van Rooy, Sanne Rovers, Mario Steenbergen en Yan Ting Yuen.
Locatie: Marienburg Plein

Don’t Shoot the Messenger vertelt het verhaal van Occupy Amsterdam door de ogen van vier totaal verschillende idealisten met één gemeenschappelijk doel: de wereld in beweging brengen. Twee jaar later: is het ongelijk van de activisten aangetoond of willen we hun verhaal gewoon niet horen?

Occupy groeit al snel uit tot een plek met concerten, debatten en gratis eten voor iedereen. Het is ook een experiment met een andere kant: Occupy trekt daklozen en alcoholisten en treiterende studenten aan. Nog voor de kerst wordt het kamp ontruimd en lijken alle sporen van het spontane protest gewist. Maar Occupy heeft iets in gang gezet. De vier idealisten worden ook na Occupy gevolgd: een zoektocht naar manieren om veranderingen in gang te zetten.  

Don’t shoot the messenger gaat in premiere in de Gouden Kalf competitie op het Nederlands Filmfestival te Utrecht en LUX mag een exclusieve voorpremière in de openlucht vertonen. Net als bij Occupy willen de filmmakers daar graag met het publiek het gesprek aangaan. Regisseuse Suzanne Raes en een van de Occupy’ers zullen hierbij aanwezig zijn.