Lux duurzaamheidscafé: wie wil wonen in een pieper?

24/10/2012: 20:00 - 22:00


DeBio-samenleving in 2032 Welkom in 2032. De stopcontacten in onze huizen zijn gemaakt van aardappelschillen en de flessen in de ijskast van maïsafval. Vliegtuigen vliegen op biobrandstof en wc’s zijn kleine chemische fabrieken met poepetende algen die elektriciteit kunnen produceren.

Op 24 oktober staat het Duurzaamheidscafé in LUX in het teken van wonen in het jaar 2032. Het fossiele tijdperk loopt dan op zijn einde en de wereld is overgestapt op alternatieve brand- en grondstoffen.

Hoe ziet het dagelijks leven in de bio-economie eruit? Wat zijn de voor- en nadelen? En moeten we de overstap eigenlijk wel willen maken?
Verschillende pioniers komen aan het woord.

Onderzoeker Tania Fernandes van het Nederlands Instituut voor Ecologie presenteert haar nieuwste vinding: een wc-pot die energie produceert door middel van algen.
Pionier Dirk van der Ven van Connex maakt kabelgoten van aardappelschillen. Fred van der Burgh van Agrodome schetst hoe we in 2032 volledig biobased kunnen bouwen. Biobased architect Daan Bruggink van architectenbureau OGRA voorspelt welke gevolgen de biosamenleving heeft voor het leven in de stad.
Marten Witkamp van Urban Edibles houdt een vlammend betoog over hoe stedelingen straks allemaal hun eigen groente zullen verbouwen.
De gespreksleiding is in handen van Menno van der Veen.

Woensdag 24 oktober / aanvang 20 00 uur / €5,- / Kaarten verkrijgbaar aan de kassa van LUX of via www.lux-nijmegen.nl
De avond maakt deel uit van de reeks ‘My 2030s’, een serie debatten in verschillende steden over voor- en nadelen van de bio-samenleving.
De reeks wordt georganiseerd door Tertium publieksprogramma’s en het CSG Centre for Society and the Life Sciences.
Doel is in kaart te brengen welke wensen, zorgen en andere gevoelens de toekomstige biosamenleving oproept.
Een overzicht van de andere debatten vindt u op de website van Tertium.
Het Duurzaamheidscafé wordt mogelijk gemaakt door ARN, gemeente Nijmegen, het Groene Hert, de Broeikas en het UMP van de Radboud Universiteit.