Lezing Rob Hopkins : Lokale actie het het ontwerpen van sociale en ecologisch​e gemeenscha​ppen.

12/12/2013: 18:00 - 22:30
Kaart wordt geladen...


Donderdag 12 december 18.00, Pakhuis De Zwijger, Amsterdam , Gratis,
Aanmelden op nl/sustainist-design-3-rob-hopkins-amp-the#_=_

Voertaal engels.

Met na afloop een discussie met Maarten Hajer (Planbureau voor de Leefomgeving) en Michiel Schwarz (sustainlabs)

Rob Hopkins starte in zijn eigen woonplaats in 2005 met de allereerste Transition Towns groep. Nu acht jaar later is Transition Towns uitgegroeid tot een wereldwijde beweging van meer als 450 lokale groepen in 40 landen die proberen hun eigen woonplaats de transitie te laten maken. Naar gemeenschappen die niet meer afhankelijk zijn van fossiele brandstoffen. Achter het succes van de Transitiebeweging schuilt de kracht van lokale gemeenschappen bouwen, sociale en veerkrachtige initiatieven en duurzaam ondernemerschap. “Lokale actie kan de wereld veranderen”, zegt Rob Hopkins. Is de Transitie beweging de weg vooruit? Een nieuw model voor duurzaam en sociaal design?

Waarom zou je gaan? Rop Hopkins is een inspirerend spreker, je gaat na zijn lezing (weer) vol  enthousiasme aan de slag in je eigen dorp of wijk. ZIe voor een mooi voorbeeld zijn Tedtalk http://www.ted.com/talks/rob_hopkins_transition_to_a_world_without_oil.html

Maarten Hajer is Directeur van het PBL – Planbureau voor de Leefomgeving schreef het boek de‘De energieke samenleving’.

Michiel Schwarz is the co-auteur (met Diana Krabbendam) van het boek Sustainist Design Guide: How sharing, localism, connectedness and proportionality are creating a new agenda for social design.

Dit event is a samenwerking tussen Pakhuis de Zwijger, Sustainism Lab en Transition Towns Nederland. Het wordt financieel gesteund door Creative Industries Fund NL.

Na de lezing is er om 8 uur de film De Circulaire Stad: Think Big, Act Small on practices of effective use of resources in other parts of the world.