Lezing over Permacultuur: gaat niet door! (ziekte)

23/01/2013: 22:15
Kaart wordt geladen...


Linder van den Heerik (docent Permacultuur) legt de achtergrond uit van de motivatie destijds om een ander systeem voor voedselproductie te ontwikkelen, en waarop dat systeem is gebaseerd.

In het kort: permacultuur is een samenwerking met de natuur om een betere wereld voor ons allemaal te maken. Als we de natuur observeren zien we dat er een systeem van principes aan het werk is. 

Met permacultuur kun je een eetbare tuin maken die niet alleen mooi is maar ook nuttig. Het begrip stamt uit de jaren 70. Het woord is afkomstig van permanente agricultuur en permanente cultuur. Het is een duurzame leefwijze die overal toepasbaar is. Er bestaan geen vaste regels maar is een raamwerk voor eigen, groene ideeën. Permacultuur werkt met de natuur mee in plaats van ertegen in en probeert daarmee een maximum aan productie met een minimum aan energie te bereiken. Het betreft een “ontworpen ecosysteem” dat zich onderscheidt van de biologische landbouw omdat gebruik wordt gemaakt van meerjarige planten en door het ontbreken van wisselteelt en jaarlijkse grondbewerking.

Permacultuur gaat uit van drie ethische principes:

  1. Zorg voor de aarde
  2. Zorg voor de mensen
  3. Limiteren van bevolking en consumptie

Deze lezing wordt georganiseerd door Ecologische Tuinvereniging Zesweg en  Vereniging Groei & Bloei Nijmegen. 

Zaal open: 19.30 uur.
Start lezing: 20.00 uur 

Toegangsprijs: