Lezing over ‘De Gezondheidsverzekering’

02/11/2016: 20:00 - 22:00
Kaart wordt geladen...


De nieuwe zorgverzekering van het Gezondheids Coöperatief Nederland, het GCN, die betaalbaarheid en keuzevrijheid als uitgangspunten heeft en dienstbaar aan de mensen.

Het GCN is een organisatie die een andere manier van omgaan met Gezondheid tot stand wil brengen: vanuit eigen verantwoordelijkheid je eigen weg kunnen kiezen in hoe je gezond wordt en blijft. Zoals de ANWB een consumenten organisatie is op het gebied van mobiliteit, wordt het GCN een consumenten organisatie op het gebied van Gezondheid.

Het GCN heeft een aantal producten voor leden voorbereid, waaronder een zorgverzekering.

“De Gezondheidsverzekering”

De Gezondheidsverzekering wordt een volwaardige zorgverzekering.

Enerzijds gerealiseerd binnen de huidige wetten en regels, waarbij de geldstromen qua volume vergelijkbaar zijn met de huidige zorgverzekeringen. De normale wettelijk bepaalde vergoedingen voor behandelingen binnen het basispakket worden vergoed.

Anderzijds ontstaat – door die geldstromen anders te gebruiken – ruimte voor een restitutie verzekering met meer eigen verantwoordelijkheid en financiële ondersteuning van behandelingen buiten het basispakket tot maximaal 5000,- euro (d.w.z. alle soorten behandelingen die nu door de verschillende aanvullende verzekeringen worden vergoed). Waarbij de voorwaarden voor vergoeding minimaal zijn en er géén beperkingen zijn per sessie, per dag of anderszins. Daarnaast is het wettelijk eigen risico zo in de opzet verwerkt dat het geen extra kostenpost is.

In de lezing zal de Gezondheidsverzekering uitgelegd worden en wordt ingaan op de manier waarop de verzekering, in samenhang met andere producten van het Gezondheidscoöperatief Nederland, tot een vernieuwende manier van omgaan met gezondheid zal leiden.

Verteld wordt hoever de organisatie op dit moment is en wat de te nemen stappen zijn om nu tot daadwerkelijke realisering te komen. Er is voldoende ruimte om al uw vragen te beantwoorden.

De lezing word gegeven door Ine Braaksma van het GCN in de gemeenschappelijke ruimte van woongroep “Eikpunt” in Lent, bij Nijmegen. http://www.woongemeenschapeikpunt.nl/

Graag reserveren door een mail te sturen naar michelkoot@kabelfoon.net
Tijd: 20:00 – 22:00 uur. 19:30 inloop met koffie en thee.
De kosten zijn € 3,-

Adres Eikpunt:
Duitslandstraat 4
6663 LE Lent (gemeente Nijmegen)

 

Te bereiken vanaf station Nijmegen en Lent met:
Bus 13 of 15 ( richting Lent Thermion )  uitstappen bij bushalte Turennesingel
Bus 33 (richting Arnhem CS )  uitstappen bij  bushalte Turennesingel

Met de auto kun je het beste parkeren bij restaurant “Zijdewinde”dat een paar honderd meter verder richting Bemmel aan de dijk ligt: Waaldijk 28, Bemmel.

Organisatie: Mary Koehler, Michel Koot, Lidy Meurs.

 

Voor meer informatie zie: http://gezondheidscooperatief.nl/