Kom in gesprek met gelijkgestemden over de toekomst

30/03/2019: 13:45 - 16:30
Kaart wordt geladen...


Valt de kennis over global warming je zwaar?  Het is twee voor twaalf. De mensheid heeft inmiddels nog maar heel kort de tijd om de opwarming van de aarde te beperken tot 1,5°C.

Catastrofale opwarming van 2,0°C lijkt bijna onvermijdelijk. En daarmee het verval van onze huidige manier van samenleven.

Hangt deze kennis als een molensteen om je nek? Stemt dit je somber? Voel je je als individu machteloos? Wat is het om mens te zijn in een tijd van catastrofale global warming? Hoe te leven met het idee van verval in je achterhoofd?
Ontdek dat je niet de enige met deze gevoelens bent.

We moeten zo goed en kwaad als het kan verder met ons leven. Transition Town Nijmegen organiseert een bijeenkomst over dit onderwerp. Na een inleiding zullen wij op verschillende wijzen met elkaar het gesprek aangaan en onze zorgen delen.
Toegang tot deze bijeenkomst in het pannenkoekenrestaurant is gratis; een consumptie is verplicht. Schrijf je in via het formulier onderaan. Vol=vol.

We hebben op 26 januari 2019 onze eerste bijeenkomst gehad in kleine groep (zie verslag). We gaan weer aan de hand van een paar vragen in gesprek met elkaar. Dit keer met vooral aandacht voor de gevoelens, die verandering en crises met zich mee brengen. Schrijf je in en je krijgt de gelegenheid om van te voren al mee te denken over de door ons bedachte onze vragen en eventueel zelf vragen toe te voegen.

Daarnaast wijzen we je graag op de mogelijkheid om deel te nemen aan Klimaatgesprekken in Lent, onder leiding van  Margot Ribberink. De reeks van 6 klimaatgesprekken kost 45 euro. Hiervoor krijg je een prachtig lees- en werkboek en ook hier de inspiratie en steun van een groep gelijkgestemden. Elke maand start er wel een groep. Schrijf je in voor de klimaatgesprekken.

Leestips:

Waar:
Pannenkoekenrestaurant ’t Hoogstraatje(achterin de trap op)
Hoogstraat 3
NijmegenReserveren

Nog vrij: 16 plaatsen; 4 personen reserveerden al.

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.