Film: the call of the mountain

06/06/2013: 19:30 - 22:00


Transition Towns Filmavond
19.30-22.00 de Klinker
Donderdag 6 juni
Filmavond en workshop Diepe Ecologie

logo_diepe_ecologie

De film ‘De roep van de berg’ geeft een overzicht van het gedachtegoed van de diepe ecologie, een milieufilosofie ontwikkeld door Arne Naess. Diep?…omdat deze milieufilosofie een stapje verder gaat dan de mainstream milieubeweging en zich bezig houdt met dieper liggende oorzaken van de ecologische crisis,  zoals het feit dat natuur wordt beschouwd als productie- en consumptiemateriaal. Verbondenheid met en waardering voor de natuur is dan ook essentieel om tot oplossingen voor de ecologische crisis te komen. Dit vraagt om verandering in waarden en normen ten aanzien van onze natuurlijke omgeving. Maar hoe doe je dat? Na afloop van de film volgt een workshop waar we de diepe ecologie in praktijk brengen. We staan stil bij wat het met jou doet om in deze ecologische-crisis tijd te leven en komen in beweging voor een sterkere verbondenheid met de natuur. De film wordt ingeleid door een korte aandachtsoefening.

Aanvullende workshop informatie: De oefening die deze avond gedaan zal worden, is gebaseerd op ’the work that reconnects’. Dit zijn workshops met als doel om je te verbinden met de aarde. Het komt voort uit het werk van  Joanna Macy, een boeddhiste die verschillende oefeningen heeft ontwikkeld om de ideeën uit de diepe ecologie te ervaren en toepasbaar te maken. Het wil de apathie tegenover de situatie van de wereld transformeren in constructieve acties. Het geeft ruimte voor je gevoelens tegenover de (ecologische) crisis en zet aan voor verandering in de wereld. Onlangs schreef ze het boek: Active Hope- how to face the mess without getting crazy‘.

De oefening zal begeleid worden door Mara. (www-cre-act.net) Zij heeft de afgelopen jaren verschillende trainingen gedaan o.a. bij Joana Macy. Zij wil graag haar ervaring doorgeven en zal daarom deze korte workshop geven ter kennismaking met  ’the work that reconnects’

http://www.naturearteducation.org/R/Artikelen/CalloftheMountain.htm

Kosten: gratis, donatie welkom