Steeds meer mensen en ondernemingen vinden het belangrijk om te weten wat er met hun geld gebeurt als ze beleggen of iets kopen.
Fairtrade inkopen en duurzaam beleggen is in! En dat is maar goed ook.
Het laatste duurzaamheidscafé van 2014 besteedt aandacht aan deze aspecten.
Onze wethouder duurzaamheid Harriet Tiemens opent de avond.
Daarna neemt Piet Sprengers, hoofd duurzaamheidsbeleid bij de ASN bank ons mee in de wereld van het duurzaam en eerlijk beleggen. Wat is duurzaam/eerlijk beleggen eigenlijk? Hoe weten we of een bedrijf waar we in investeren echt duurzaam opereert? En betekent duurzaam beleggen automatisch een lager rendement? En is de belegging veiliger of juist niet?
Na het eerlijk geld, gaan we het hebben over eerlijke handel. Nijmegen wil een Fairtrade Gemeente worden. Om dit proces te begeleiden is een werkgroep fair trade Nijmegen opgericht. Nog belangrijker dan de titel is wellicht de bewustwording bij inwoners en ondernemers in Nijmegen over het wezen van eerlijke handel. Hoe kan ik dat al consument beïnvloeden? Wat zijn de consequenties als ik hier geen aandacht aan besteed? Welke producten kan ik Fairtrade kopen en wat is de invloed op kosten, smaak en kwaliteit?
De avond wordt theatraal samengevat door Bart Spijkerboer en zal muzikaal worden omlijst door Muziquest.
Het debat vindt plaats in zaal 6 van Lux, Mariënburg 38-39, 6511 PS Nijmegen.
Aanvang 19.30 uur, einde debat 21.30 uur, daarna borrel in foyer Lux.
Gratis entreekaarten zijn verkrijgbaar via www.lux-nijmegen.nl of te verkrijgen bij de kassa van Lux.
Het Duurzaamheidscafé is een programma van de Gemeente Nijmegen, LUX, de Radboud Universiteit, Milieucentrum de Broeikas, Transition Town Nijmegen, de Gelderlander en Urgenda/Conbuquest.
Het wordt financieel mogelijk gemaakt door de ARN en de gemeente Nijmegen.