Duurzaamheidscafé #4: Lokale kansen voor duurzaamheid tijdens de crisis

26/11/2013: 20:00 - 22:00
Kaart wordt geladen...


Ondanks deze continue crisis waarin we sinds 2008 verkeren ontstaan er steeds meer kleinschalige en lokale duurzame initiatieven. Daarbij moet je denken aan het concept van de deel-economie of de buurtmoestuin. Deze ideeën lijkt juist nu eerder te worden aanvaard dan in welvarender tijden het geval was. Maar wat zijn nu een aantal inspirerende voorbeelden uit het Nijmeegse? 

Tijdens deze speciale avond vol met mooie projecten kijken we naar wat de crisis ons biedt aan mooie en nieuwe duurzame initiatieven. De avond wordt ingeleid door Ben Dankbaar, emeritus hoogleraar bedrijfskunde aan de Radboud Universiteit Nijmegen, met een pleidooi voor meer duurzaamheid in de lokale economie. 
 
Kom kijken en luisteren naar o.a. Vera Ros over de ‘buurtmoestuin’, de lokale energiecoöperatie Novia Volta met Jola van Dijk, Hans Olthaar over de duurzame en betaalbare bouw (GB4ALL), Transition Town over het Repair Cafe en ‘Van bezit naar gebruik’ door William van Gool, voormalig eigenaar autohandel Van Gool.
 
Zij vertellen over hun initiatief en over de vraag hoe de crisis volgens hen juist kansen biedt voor deze duurzame initiatieven. Kom langs en praat mee. 
 
Dinsdag 26 november, locatie, LUX, Marienburg 38-39, Nijmegen, aanvang 20.00uur, entree gratis, maar er dienen wel kaarten te worden aangeschaft (via www.lux-nijmegen.nl) of bij de kassa van LUX. 
 

Het Duurzaamheidscafé  is een programma van de Gemeente Nijmegen, LUX, de Radboud Universiteit Nijmegen, de broeikas, Transition Towns en Urgenda/Conbuquest. Het wordt financieel mogelijk gemaakt door de ARN en de Gemeente Nijmegen.