Duurzaamheidscafé: duurzaam toerisme

31/03/2015: 19:30 - 22:00
Kaart wordt geladen...


 

Duurzaam op reis is een van de trends die al een aantal jaar wordt gesignaleerd binnen de toerisme branche. Maar wat betekent dat eigenlijk in de praktijk voor (verre) vakanties? Deze avond gaan we in debat over de verschillende vormen van reizen en duurzaamheid, met experts en het publiek.

Als het over duurzaamheid en reizen gaat, wordt vaak de vraag gesteld of het betekent dat je beter helemaal niet meer ver op vakantie kunt gaan. Vliegen is toch per definitie slecht voor het milieu? Verpesten we de bestemmingen ook niet wanneer we massaal verre landen gaan ontdekken? En wanneer we vrijwilligerswerk in een weeshuis willen doen?

Of is toerisme juist een schone industrie om armere landen te helpen meer inkomsten te laten krijgen? En is het niet juist een verrijking voor ons én de lokale bevolking om elkaar te leren kennen door reizen en zo verbinding en meerwaarde te creëren? Zorgen we ook niet juist voor betere bescherming van natuur en dieren wanneer gebieden interessant zijn voor toerisme?

Allemaal vragen die de revue passeren en waarbij we experts vragen hun mening hierover te geven en vooral veel interactie met het publiek aangaan.

Het avond voorzitterschap is in handen van Louis Frankenhuis (oud topman van o.a. Kras, TUI en Oad) en Caroline de Greeff (sociaal ondernemer in toerisme bij Fair2). De avond wordt opgeluisterd met muziek en ander entertainment en heeft een echt Nijmeegs tintje met veel partijen in duurzaam toerisme uit de omgeving.

http://www.duurzaamheidscafenijmegen.nl/events/duurzaamheidscafe-2015-1/

Koop direct een kaartje bij Lux (3,50)