Duurzaamheidscafé 2016 #5: Nijmegen Green Capital 2018!

29/11/2016: 20:00 - 22:00
Kaart wordt geladen...


De Europese Commissie heeft Nijmegen uitgeroepen tot European Green Capital 2018. Nijmegen is daarmee de eerste stad van Nederland die deze titel krijgt. De voorbereidingen om van 2018 een mooi jaar te maken zijn in volle gang.
Echter, ‘European Green Capital’ is niet iets waar de gemeente alleen mee aan de slag gaat. Het doel is dat óók ondernemers, maatschappelijke organisaties en inwoners projecten ontvouwen en deze titel met trots uitdragen.
Tijdens het Duurzaamheidcafé van 29 november vertelt Harriët Tiemens, wethouder Duurzaamheid, alles over de plannen van de gemeente voor 2018. Daarnaast presenteren organisaties en particulieren hun ideeën voor het Green Capital jaar.

Jouw aanvullingen, opmerkingen en inzet zijn van harte welkom. Zorg dat je erbij bent op 29 november!

Kerst 2018
Harriët Tiemens presenteert de hoofdthema’s waarmee Nijmegen zich in 2018 wil profileren in Europa. De gemeente is benieuwd naar de (creatieve) kijk van ondernemers, maatschappelijke instellingen en inwoners op deze plannen.
Vervolgens komen vragen aan de orde zoals wat wil Nijmegen bereiken met deze titel, hoe zorgen we ervoor dat 2018 het proces naar een duurzame stad versnelt en wat is daarvoor nodig? Op welke wijze speelt de titel European Green Capital 2018 een rol bij citymarketing, is Nijmegen hiermee een voorbeeld voor andere steden? En hoe kunnen we bijvoorbeeld cultuur en sport verbinden met de titel.
Het doel is dat inwoners van Nijmegen rond kerst 2018 tevreden terugkijken op een boeiend, bruisend, duurzaam European Green Capital jaar. Om vervolgens in 2019 weer verder te gaan met het verduurzamen van de stad.

Denk mee, doe mee
Na de presentatie van de gemeente, is het de beurt aan een aantal particuliere initiatieven: hoe willen zij bijdragen aan een succesvol Green Capital jaar?
Het tweede deel van de avond dagen we de bezoekers uit om hun aanvullingen op de plannen te geven én om aan te geven waar zij aan mee willen werken. European Green Capital 2018; voor en door Nijmegen.

Natuurlijk is er mooie muziek en Bert Lagerweij zal de avond in goede banen leiden.

Praktische informatie

Datum : dinsdag 29 November 2016
Tijd : 20.00 – 22.00 uur
Locatie : LUX, Mariënburg 38-39, Nijmegen
Entree : € 3,50 inclusief één consumptie

Kaarten te verkrijgen via lux-nijmegen