Bouw mee aan een levende windmolen

05/10/2014: 12:00 - 14:00
Kaart wordt geladen...


Recordpoging 5 oktober: Bouw mee aan een levende windmolen

Project A15 en de coöperatie WindpowerNijmegen gaan de uitdaging aan om een wereldrecord te vestigen door met zoveel mogelijk mensen een ‘levende windmolen’ te vormen tijdens het culturele festival de Oversteek op 5 oktober. Meld je aan en doe mee!

Met dit wereldrecord willen ze laten zien dat windenergie op steun van veel mensen kan rekenen. Doel is om met 1000 mensen in de vorm van een windmolen te gaan staan, en de wieken te laten draaien. De levende windmolen wordt van bovenaf gefilmd en gefotografeerd, als bewijs voor het Guinness Book of Records. De mast van de windmolen wordt 100 meter lang en de draaicirkel van de wieken 100 meter breed. Deze afmetingen komen ongeveer overeen met het formaat van de windmolens van het vlakbij geplande Windpark Nijmegen-Betuwe.
Doe je mee?

Wanneer: Zondag 5 oktober, 12.00 uur
Waar: Landgoed Doornik, tussen Lent en Bemmel, zo’n 5 minuten fietsen vanaf de Waalbrug (kaart).
Aanmelden: Graag aanmelden via de website. Aanmelden is niet verplicht, maar wel handig om een indicatie te hebben van het aantal deelnemers en om je makkelijk op de hoogte te houden van de ontwikkelingen rondom deze wereldrecordpoging. http://www.levendewindmolen.nl/doe-mee/

Festival de Oversteek
Deelname aan de wereldrecordpoging is ideaal te combineren met een bezoek aan Festival de Oversteek: vijftig voorstellingen, voordrachten en concerten op twintig locaties langs de oevers en in de uiterwaarden van de Waal op 4 en 5 oktober. Een bijzondere gast dit jaar is ProjectA15, die samen met coöperatie WindpowerNijmegen het programmaonderdeel ‘Voor de Wind’ verzorgd, op landgoed Doornik. Hier vinden verschillende windactiviteiten plaats op zondag 5 oktober. Deelname aan de wereldrecordpoging is gratis.

Voor het bezoek aan festival de Oversteek (inclusief de windactiviteiten) moeten tickets worden gekocht. Voor meer informatie zie www.festivaldeoversteek.nl.