Home » werkgroepen » vervoer » E-bakfiets

E-bakfiets

Een bericht van Jos Sluijsmans:

Ik kreeg een verzoek of ik geïnteresseerden wist voor subsidie op een e-bakfiets en misschien is het wel iets voor jou/jullie of ken je iemand in Nijmegen die er voor in aanmerking wil komen.

Het project Pro-E-Bike / Mobycon is op zoek naar een gemeente die een ‘letter of commitment’ wil tekenen als teken dat ze serieus willen proberen om in de komende 2,5 jaar het gebruik van de e-bakfiets (of e-fiets voor goederenvervoer) willen promoten. Hiervoor zullen zij dan ook een event kunnen organiseren eventueel in samenwerking met mij. Nijmegen zou daar als progressieve en duurzame gemeente bij uitstek mee kunnen scoren.
Ik heb de gemeente Nijmegen dan ook uitgenodigd deel te nemen.

Daarnaast is Mobycon op zoek naar bedrijven die een ‘letter of commitment’ willen tekenen, waarmee ze aangeven dat ze in principe bereid zijn om te investeren in één of meerder e-(bak)fietsen voor goederenvervoer. Dit kan een pizzabedrijf zijn, klusbedrijf, fietskoerier, installatiebedrijf, groenvoorziening, sociale werkplaats, etc. Hiervoor kan Pro-E-Bike dan subsidie geven per e-(bak)fiets van circa 700 euro. In de bijlage staat overigens 800-1000 euro). Ik schrijf een aantal bedrijven en organisaties aan waarvan ik weet of vermoed dat ze belangstelling voor dit project hebben.

Het is de bedoeling dat Pro-E-Bike gepresenteerd zal worden tijdens het Bakfietstreffen op zondag 7 april 2013 bij de Vasim.
http://www.fietsdiensten.nl/artikel.php?nummer=69&TableName=menu05

In de bijlage staat kort wat ze zoeken en voorbeelden van de letters of commitment.

Het is, bij eventuele belangstelling, wel zaak snel te handelen, want dit project staat ook open voor anderen in heel Nederland.

 
met vriendelijke groet,