Home » lokaal » voedsel » Dierlijke producten

Dierlijke producten

[learn_more caption=”Slagerij De Groene weg “] De Groene Weg http://www.degroeneweg.nl/ Groenestraat 189, tel: 024 355 50 60 Gratis parkeren Specialiteiten: – Altijd vers Hollands lamsvlees – Kemper Landhoen – Eco Fields kalfsvlees – Diverse worst en vleeswaren – Overheerlijke Italiaanse specialiteiten – Dry-aged rundvlees[/learn_more] [learn_more caption=”Scharrelslagerij Wim Coenen”] Vanwege het plotselinge overlijden van de ondernemer is de winkel gesloten.
Een mogelijke voortzetting wordt onderzocht, maar hier is op dit moment nog geen duidelijkheid over[/learn_more] [learn_more caption=”Biologische zuivelboerderij Groenhouten”]

In onze winkel vindt u ons complete assortiment aan zuivel. 

Verder verkopen we brood van bakkerij De Knollentuin en Bakker Arend uit Nijmegen. Ook staat er een klein assortiment aan kruidenierswaren variërend van broodbeleg en tomatenketchup tot visconserven en sappen. Buiten, of bij slecht weer of extreme hitte binnen op deel, staat de groentekar met appels, peren, citrusfruit, bananen, aardappelen, uien, champignons, paprika, komkommer, tomaten. En soms nog meer. Uiteraard alles van biologische teelt afkomstig. En de vaste klanten weten de diepvries met rundvlees van eigen boerderij ook te vinden.

De winkel is open op vrijdagmiddag van 14.00 tot 18.00 uur. Voor diegenen die dat echt niet past, hebben we de KOELKASTMETHODE bedacht. Het systeem werkt al vele jaren tot grote tevredenheid van de gebruikers. En van ons, want, zo zeggen we dan, voor een vaste klant, daar kan je nog eens een koe voor houden.

Onze spullen zijn onder de naam “Ooijpolderzuivel” ook te koop bij

De Knollentuin, Fransestraat, Nijmegen
EKOPLAZA, Groenestraat, Nijmegen
Van Nature, Gerard Noodtstraat, Nijmegen
Van Nature, Lange Hezelstraat, Nijmegen
Gebr. Beijer, Klein Amerika, Groesbeek
De Zuidmolen, Herwendaalseweg, Groesbeek 
Bedrijfsrestaurant RadboudUniversiteit Nijmegen
Buurtmarkt Bredeweg, in Bredeweg (vanzelf)
Cox groente en fruit, Boxmeer

In het wandelseizoen betrekt De Waard van Kekerdom ook kaas en zuivel van ons bedrijf.
Bakker Arend verwerkt in enkele producten karnemelk van ons bedrijf en geraspte kaas.

Botsestraat 8a
6578 JB LEUTH
tel/fax 024-6631377

Het bezoekadres is Plezenburgsestraat 1.
Wanneer u in Leuth bent, gaat u ter hoogte van het Kerkplein rechtsaf, de Plezenburgsestraat in. Na 100 meter gaat u linksaf het erf op. Er staat een geel geschilderd hokje halverwege de inrit.

[/learn_more] [learn_more caption=”Wildernisvlees”]

https://www.freenature.nl/wildernisvlees
Hier staan contactgegevens.

FREE Nature werkt aan ontwikkeling van landschappen waar natuurlijke processen leidend zijn: wind, water, planten en dieren, waaronder grote grazers. Mensen zijn van harte welkom om van deze landschappen te genieten. Wij vertrouwen er op dat je de mooiste ontwikkelingen kunt krijgen door de greep op een landschap geleidelijk te laten vieren. Het nauw betrekken van mensen bij het maken en uitvoeren van plannen is onze tweede natuur.

Als u van lekker vlees houdt, natuur een warm hart toedraagt en onze paarden of runderen een waardig leven gunt, dan is Wildernisvlees vast iets voor u! Een echt natuurproduct dat u hier kunt bestellen. Meestal kunt u uw bestellingen eens per maand afhalen bij u in de buurt. In incidentele gevallen wordt het vlees bij u thuis bezorgd.

Waarom Wildernisvlees?
Onze dieren leven in gemengde groepen van mannetjes en vrouwtjes. De aanwas in de kuddes kan dan ook wel 30% per jaar zijn! Helaas groeit de omvang van begraasde natuurgebieden niet even snel. Soms wordt de ruimte in een gebied dan ook te klein. FREE zet dan alles op alles om een nieuw plek voor de dieren te vinden: in Nederland of erbuiten in bijvoorbeeld Letland, Engeland, Frankrijk of Duitsland. Wanneer we elders echt geen ruimte kunnen vinden, bieden we het kwaliteitsvlees van de dieren aan als Wildernisvlees. Bij een waardig leven hoort tenslotte een zo waardig mogelijk einde.

De opbrengst van Wildernisvlees stroomt rechtstreeks terug naar ons werk met kuddes en natuur!

Driehonderdvijftig soorten kruiden en grassen om uit te kiezen, veel bewegen en langzaam groeien: dat doen onze dieren. Hierdoor geven ze lekker vlees dat stevig van structuur én smaak is. Koks loven het daarom.

Wildernisvlees voldoet aan alle eisen voor vlees-verwerking en is van bijzondere kwaliteit. Wij garanderen dat:

  • de dieren hun leven lang in natuurgebieden leven en nooit op stal staan
  • dieren nooit in gebieden leven waar kunstmest of bestrijdingsmiddelen worden gebruikt
  • de dieren hun eigen menu kiezen uit een grote rijkdom aan grassen, kruiden en boompjes
  • ze worden nooit vet gevoerd voor de slacht
  • de kans op BSE, MKZ, andere ziekten of verontreiniging zoals met dioxine is nihil
  • zieke dieren niet in aanmerking komen
  • dieren die behandeld zijn met medicatie komen niet in aanmerking voor wildernisvlees
  • het vlees gekeurd wordt, waarna het door professionele slagers verwerkt en op hygiënische wijze verpakt wordt

Maar weinig Nederlanders eten paardenvlees, waar het in sommige landen juist een delicatesse is. Konikvlees is lekker mals. Het heeft een sterkere smaak dan rundvlees en is wat zoeter. Het ijzergehalte van paardenvlees is hoog en daarom goed voor zwangere vrouwen. Verder is het rijker aan meervoudig onverzadigd vetzuur. Dit maakt paardenvlees beter voor het cholesterolgehalte.[/learn_more]