Home » werkgroepen » ecoteam divers » Deelname aan 8 uur overwerken

Deelname aan 8 uur overwerken

Op 28 maart nam Karla Mulder voor Transition Town Nijmegen deel aan: http://www.8-i.org/stories/2013/10/22/overview-of-2013-results

Van 18 uur tot 02 uur stonden 5 onderwerpen centraal; in kleine groep van circa 6 mensen dachten we mee met de vragen van 5 goede doelen. De vraagsteller zat niet bij zijn eigen vraag, zodat ieder volledig vrij was om van alles te bedenken.

Cecile van de Pol en Karla bereidden de vraag samen voor. We wilden graag hulp voor het herstarten van ecoteams. Dat zijn kleine zelfstandige groepen die hun huishouden verduurzamen. Denk aan het verminderen van energie (gas, electra), watergebruik, minder afval, duurzaam inkopen van voeding en kleding, duurzame vakanties. etc.

In de jaren ’90 ontstond het idee en werd heel populair, maar vooral bij mensen die van zichzelf al “groen” dachten en bezig waren. Er is in 2002 onderzoek gedaan naar het gedrag van de oud-deelnemers metingen. Het bleek dat zelfs 10 jaar na het stoppen met het ecoteam, men gemiddeld steeds duurzamer was gaan leven.

Transition Town Nijmegen heeft ook een paar ecoteams gehad, allen opgestart door Cecile van de Pol, vooral in 2010 en 2011; zij deed dit ook al in de jaren ’90. Alhoewel de deelnemers allen veel leerden, ondanks ook hun best groene achtergrond, viel de belangstelling van het grote publiek ons tegen. Vandaar dat we inspiratie zochten én vonden bij “8 uur overwerken”.

We gaan binnenkort met de ideeën aan de slag; het wordt een verfrissende aanpak. Wil je meedoen of denken? Stuur een mail via het contactformulier op de contactpagina.