Home » werkgroepen » windenergie » De Gorisstraat zoekt support voor windmolenparticipatie

De Gorisstraat zoekt support voor windmolenparticipatie

Doet u mee?

Als straat willen we namelijk graag ons steentje bijdragen aan het bevorderen van duurzame energie. Dit kan uiteraard door groene stroom in te kopen. Deze stroom komt echter veelal uit het buitenland van vaak al lang bestaande duurzame energiebronnen. Ook zouden we zelf zonnecellen aan kunnen schaffen. Maar zonnecellen zijn erg duur en de regeling is heel erg omslachtig.

Windenergie biedt een veel betaalbaarder en gemakkelijker manier van duurzame energieproductie. Daarom willen wij als straat investeren in windenergie.  De gemeente Nijmegen wil vijf molens neerzetten op haar grondgebied. Indien mogelijk willen wij participeren in een van deze Nijmeegse windmolens.

Wij als (bewoners van de) straat zouden daar dan mede-eigenaar van worden. De participatie verdient zich terug in een lagere energieprijs. Naast (uiteraard) de bewoners van Nijmegen-Noord die de Nijmeegse molens ‘voor hun deur’ krijgen zou alle inwoners van Nijmegen de mogelijkheid geboden moeten worden om te participeren in deze molens, zodat het met recht onze Nijmeegse molens worden.

De Gorisstraat roept nu deelnemers aan het Klimaatstraatfeest op om dit initiatief te steunen door een mailtje te sturen aan volkert.vintges@wanadoo.nl. Geïnteresseerden kunnen ook kijken op www.gorisstraat.nl. U kunt nog tot 31 maart a.s. uw plan indienen voor de Prijs voor de Beste Burenactie in Gelderland. Het beste idee wordt beloond met een bedrag van 5000 euro.

Kijk op www.klimaatstraatfeest.nl voor de wedstrijdvoorwaarden en een deelnameformulier. Christine Wevers coordinator Klimaatstraatfeest Gelderland Gelderse Milieufederatie geldersemilieufederatie.nl