Home » werkgroepen » eetbare tuinen » Composteren » Cursus composteren

Cursus composteren

Transition Town Nijmegen organiseert een cursus composteren. In de cursus leert u hoe u organisch restmateriaal kunt omtoveren tot voeding voor uw planten.
De cursus vindt plaats op het terrein van de Historische Tuinderij ‘de lentse warmoezenier’ aan de Griftdijk Noord 11 in Lent.
Er zijn 4 cursusmiddagen gepland, elk van 13.00 – 16.00 uur: op de zaterdagen 2 oktober, 6 november, 11 december en nog een vierde in het voorjaar in overleg met de deelnemers.
De cursusprijs is € 50.
Doel van de cursus is om bezitters variërend van een grote tuin tot balkontuin een theoretisch en vooral praktische start te geven met composteren thuis.
Er komt een breed scala aan aspecten van compostbereiding aan de orde: het opzetten van een compostbak, het juiste gebruik van groenafval, een eventueel gebruik van meststoffen, het composteringsproces zelf (tijd, temperatuur, vochtigheid), gebruik van compost in tuin of bloembak, tot en met vraag en antwoord zodat ied ere deelnemer met haar/zijn specifieke situatie geholpen wordt.

De cursus wordt geleid door Philippe Jongeneel. Philippe heeft een jarenlange ervaring als boer/tuinder en docent aan de tuinbouwschool. Opgave en meer informatie is mogelijk per e-mail via nijmegen@transitiontowns.nl