Home » lokaal » sociaal » Buurkracht

Buurkracht

samen aan de slag in jouw buurt
Buurkracht is de kracht die jij en je buren samen hebben. De kracht om samen de buurt mooier, beter, groener, veiliger of gezelliger te maken. Lees wat anderen er al mee bereikten en ontdek vooral je eigen buurkracht!

  1. het begint met een goed idee
    In elke buurt leven er wel ideeën hoe de buurt leuker, groener, veiliger of gezelliger kan. Maar een goed idee is slechts het begin. Het komt pas tot leven als je er samen mee aan de slag gaat. Bijv. Maak een speeltuin voor de kids, pak eenzaamheid onder ouderen aan. Knap een buurthuis op, maak je straat schoon, regel gezamenlijke kortingen op zonnepanelen, leg een moestuin aan, begin een buurtbibliotheek… en zo kunnen we nog wel even doorgaan. 
  2. maak een activiteit Staat jouw geniale idee er nog niet tussen? Maak er dan snel zelf werk van. Of beter gezegd, maak er een activiteit van! Met slechts een paar kliks in de buurkracht-app wordt jouw idee een activiteit. Je geeft je idee een naam en vertelt kort wat de bedoeling is, en klaar! Oh nee, wacht, bijna…
  3. deel de activiteit met je buren
    Zonder buren geen buurkracht. Dus vergeet niet je activiteit te verspreiden in de buurt. Wederom, supersimpel met de buurkracht-app. “Ook als de buren de app (nog) niet hebben, kun je aan de slag”. Whatsapp, Facebook, SMS, e-mail… of loop gewoon even binnen, je buren zijn immers nooit ver weg.
  4. het is begonnen
    Zo gauw je genoeg buren verzameld hebt voor jouw activiteit, gaat het beginnen! Zo gauw de eerste stap is gezet zul je zien dat de buurkracht de rest doet. Kleine ideeën worden groot! Gluur maar eens bij deze buren en zie wat zij bereikten.