Home » lokaal » voedsel » Brood

Brood

Zoek bijvoorbeeld met google naar biologische bakker Nijmegen

Onderstaande informatie is mogelijk niet up to date, bijgewerkt op 7-12-2018
[learn_more caption=”Bakker Arend”] Bakker Arend. Op zijn zeventiende bouwde Arend een houtoven in de tuin bij zijn ouders in Zetten. Zo’n tien jaar later bouwt hij er weer een in Amsterdam, waar hij 8 jaar brood bakt in deze oven. Ook werkt hij  bij een aantal bakkers om ervaring op te doen met verschillende broodsoorten met gist en zuurdesem. 

Vanaf  2002 wordt er op dezelfde manier gebakken in Nijmegen, met als enig verschil dat er niet meer op hout maar op gas gestookt wordt.
Bakker Arend bakt al zijn brood nog op traditionele, ambachtelijk wijze. Elke nacht kunt u onze broodbakkers bezig zien in de bakkerij, u heeft dus iedere dag een [h]eerlijk vers brood. Het meel komt van groothandel Beko en Do-IT
Het molenbrood wordt gebakken met een speciaal mengsel van de Witte Molen uit Nijmegen. Daar betrekken we ook de zaden en vlokken van. De noten en rozijnen komen van Horizon in IJsselstein. Ook andere ingredienten komen uit de buurt. De feta en karnemelk voor de Tiropsomo [grieks fetabrood] en de kaas voor o.a.de pizza’s en kaasvlinders komen van  Zuivelboerderij Groenhouten uit Leuth en de eieren van  biologische tuinderij Rafelder uit Etten, bij Doetinchem.
Voor de koek en cakes worden zoveel mogelijk de ingredienten ingekocht bij voedingsgroothandel de Nieuwe Band..[/learn_more]  

[learn_more caption=”Bakkerscafé”]
https://bakkerscafe.nl/
Castellastraat 29
Maandag t/m Zaterdag 08:30u – 17:00u
Zondag 09:30u – 16:30u
Hatertseweg 23C
Maandag t/m Zaterdag 08:30u – 16:00u
Zondag 09:30u – 16:00u
Onze biologische bakkerij met 2 bakkerswinkels & lunchrooms is dé ontmoetingsplek voor buurtgenoten! Wij zijn specialist in het bakken van fantastisch biologisch brood en bieden een stimulerende werkplek voor een zeer divers team.[/learn_more] [learn_more caption=”De Knollentuin”]
De Knollentuin 
Naast biologisch brood hebben wij zoet en hartig banket. We maken ter plekke belegde broodjes, verkopen biologische zuivel en alles wat u verder nodig heeft voor een ontbijt of lunch.
Bij de Knollentuin verkopen wij sinds 1974 ambachtelijk gebakken brood en banket. Ons assortiment – honderd procent biologisch en vegetarisch – bestaat uit een groot aantal verschillende gist- en desembroden, klein brood, hartig en zoet banket, bijzondere zoetigheden voor bij de koffie, ontbijtkoeken, knäckebröd en nog veel meer. In al onze producten zitten de beste biologische ingrediënten en op molenstenen gemalen granen.

Echte knollentuinproducten:

 • licht roggetarwebrood
 • knäckebröt
 • mueslikoeken
 • honingkoek (5 soorten)
 • sachertaart
 • walnootcake
 • dadelwalnoot-rotsjes
 • aardappel-courgettetaart
 • seitanbroodjes
 • italiaanse focaccia’s
 • mini-melkpuntjes
 • krenten-notenbrood
 • tibetaans gerstebrood
 • roggebrood (4 soorten)

Natuurvoeding:
We hebben een basis-assortiment biologische zuivel en kaas. Voor de liefhebber hebben we Ooypolderzuivel uit Leuth. Naast zuivel hebben wij met name broodbeleg, koffie, thee, diksappen, sojamelkproducten.[/learn_more] [learn_more caption=”Streekbakker Jorrit”] https://www.streekbakkerjorrit.nl/

OPENINGSTIJDEN

maandag:    gesloten
dinsdag:   08.00 – 14.00
woensdag:   08.00 – 14.00
donderdag:   08.00 – 14.00
vrijdag:   08.00 – 14.00
zaterdag:   08.00 – 14.00
zondag:   gesloten
ONS BROOD

Natuurlijk en puur werken is voor ons vanzelfsprekend, uit respect voor onze gezondheid en de natuur.

Graan uit de streek 
De keuze van onze leveranciers past hierbij. Het graan waar we mee werken wordt door André Jurrius verbouwd op zijn Ekoboerderij De Lingehof in Hemmen. Bart Mols maalt het graan in Windkorenmolen De Vlijt in Wageningen.

We zijn gespecialiseerd in het werken met Nederlands graan. Ons gehele assortiment is gebakken met meel en bloem van dit graan. We vinden het fijn om te weten waar het graan vandaan komt en in contact te zijn met boer en molenaar. Het is een mooie uitdaging om zo te werken omdat het graan door ons klimaat variërende eigenschappen heeft. Het vraagt om in elke stap van het bakproces aanwezig te zijn en te ervaren wat het deeg nodig heeft.

Desem
We werken met desem als natuurlijk rijsmiddel. Desem wordt gemaakt van meel en water, zo eenvoudig kan het zijn. Een desembrood heeft een lang rijsproces wat een rijkere smaak aan het brood geeft.

Desembrood is ook beter voor je spijsvertering. Alleen al omdat je van stevig brood minder eet, en vaak beter kauwt. Dankzij zowel de zuurdesem als het lange rijsproces worden vitaminen en mineralen bovendien beter door het lichaam opgenomen.

Al onze broden worden gebakken met desem. Als we brood lekker maken met (zuid)vruchten, noten, zaden en pitten voegen we soms een beetje gist toe om het brood luchtiger te maken.

Geen verbetermiddelen
Eenvoud is onze kracht. Daarom voegen we geen enkel verbetermiddel toe in ons brood en banket. Zo maken we mooie en lekkere producten. 

Ambacht
We bakken op ambachtelijke wijze. Het afwegen, oppunten en opbollen van deeg, het schieten en uit de oven halen gebeurt handmatig. Het is mooi om op elk moment in het bakproces beslissingen te kunnen nemen die een product beter maken. Door de ambachtelijke productie ontstaan avontuurlijke nuances in de smaak en in het uiterlijk van het brood en banket.[/learn_more]
Biologisch brood vind je ook bij
Van Nature, Ekoplaza, en vast nog meer winkels.

Broodbak cursussen: