Home » lokaal » voedsel » Behandeling petitie ‘Nijmegen gentechvrij’

Behandeling petitie ‘Nijmegen gentechvrij’

Op 22 juni om 17.30 uur zal de petitie ‘Nijmegen gentechvrij’ behandeld worden tijdens de Burgerronde van de gemeente Nijmegen (Stadhuis, Korte Nieuwstraat 6).

Als we écht verder willen op de weg van verduurzaming, waarbij we samenwerken met denatuur en deze daardoor ook veilig stellen voor toekomstige generaties, dan zullen we nietmoeten schromen een luid en duidelijk ʻNEEʼ te laten horen tegen ontwikkelingen die denatuur op het spel zetten.Daarom is jullie steun nu heel belangrijk. Hoe? Gewoon door je aanwezigheid, om de Nijmeegse politici te laten zien dat het ons ernst is,dat er achter die 4000 opgehaalde handtekeningen mensen staan die gehoord en gezienwillen worden.

– 17.30 uur Burgerronde (sprekers en vragen van raadsleden)
– 20.00 uur Kamerronde (raadsleden en wethouder in debat)
– 22.00 uur Besluitronde (waarschijnlijk ook op deze avond)

De tekst kan je nalezen op http://gentechvrijvoedsel.nl

De petitie is op 6 april ingediend (met in totaal meer dan 4000 handtekeningen) bij de gemeente Nijmegen in de vorm van een Burgerinitiatief.

We vragen de gemeente hierin om een brief te sturen naar Den Haag waarin ze haar grote zorg uitspreekt over de toegeeflijke houding die Nederland en Europa aannemen t.o.v. de toelating van genetisch gemodificeerde gewassen, zonder serieus onderzoek te stimuleren naar de effecten op onze gezondheid en ons leefmilieu.

Daarnaast vragen we de gemeente Nijmegen zichzelf meer te profileren met een duidelijk beleid op het gebied van de bescherming en promotie van duurzame voedselproductie.

Wij hopen zeer dat je ook in de gelegenheid bent om op 22 juni aanwezig te zijn, om bij de behandeling het belang van het initiatief te onderstrepen.
Mocht je van plan zijn te komen, stuur dan een mailtje naar burgers@gentechvrijvoedsel.nl
Wij kunnen dan de Gemeente Nijmegen laten weten hoeveel ruimte men voor ons moet reserveren.

Met vriendelijke groet,

Burgers voor gentechvrij voedsel, Nijmegen