Home » werkgroepen » eetbare tuinen » permacultuur » 5 daagse cursus: Eetbare bostuin: principes, ontwerpen en aanleggen, in Groesbeek

5 daagse cursus: Eetbare bostuin: principes, ontwerpen en aanleggen, in Groesbeek

Uit: http://www.permacultuur.eu/site/agenda2012groesbeek1.php

Permacultuur School Nederland geeft een 5 daagse cursus. Uit de website overgenomen: Geschikt voor een zeer diverse groep mensen. Bijvoorbeeld mensen die een opfrisser van hun permacultuur-kennis kunnen gebruiken, geïnteresseerd zijn in nieuwe ontwikkelingen en meer willen leren over aanleg en ontwerp van bostuinen, en over vaste planten, voor tuinen van allerlei formaat.

Een groot voordeel van tuinen waarin net als in de natuur vooral vaste planten groeien is dat ze op termijn veel minder onderhoud vragen dan tuinen gedomineerd door eenjarigen. Voedsel produceren en biodiversiteit kunnen goed samengaan. In de natuur vind je de meeste biodiversiteit in bosranden en aan oevers. Zo’n bosrand kun je oprekken tot een hele tuin: een stadstuin, een tuinderij of een groter voedselbos met hogere en lagere planten. 

Deze training vindt plaats op bostuin Ketelbroek (0,8 hectare) bij Groesbeek. Je wordt door de ontwerper, Wouter van Eck, rondgeleid door bostuin Ketelbroek en de omgeving, met aandacht voor natuur, landschap en eetbare planten.

Meer over deze bostuin op: http://eetbaarnijmegen.nl/eetbaar-bos-ketelbroek-de-horst/