Home » Actueel nieuws » 27 april: moestuin manifestatie in Nijmegen

27 april: moestuin manifestatie in Nijmegen

Van de werkgroep eetbare tuinen oftewel eetbaarnijmegen.nl

Wil je ook je eigen voedsel kweken? Doe tips op bij anderen en ga mee op een fiets- of wandeltocht in kleine groep op 27 april.

We laten je per deel van Nijmegen zien wat er is aan buurtmoestuinen, volkstuinen, eetbare stadstuinen, deelgenotentuinen en schooltuinen. Hiertoe maakten we routes voor Nijmegen Oost, Zuid, West, Dukenburg/Lindenholt, Benedenstad en Ooijpolder. Zie: http://eetbaarnijmegen.nl/publieksdag/

Kinderen kunnen op het terrein van Struin de hele dag smakelijk spelen en bereiden onder andere een soep van eetbare planten. Dit alles uiteraard onder deskundige begeleiding.

’s Middags kan je meehelpen aan het bouwen van een kruidenspiraal of luisteren naar lezingen over de bodem, over permacultuur, en over het zelf kweken van paddenstoelen.
Na een toespraak door Jan van der Meer om half 5 in het Groene Hert staan 3 lezingen over buurtmoestuinen op het programma.

Alle activiteiten zijn gratis. Een vergelijkbare dag wordt ook in heel veel andere steden gehouden: dit is de dag van de Stadslandbouw. Verhuisplannen? Kijk eerst eens wat er in de stad van je keuze gebeurt 🙂

Om te grote groepen te voorkomen, is het nodig je in te schrijven.  Inmiddels is de plukwandeling in de Ooijpolder al volgeboekt.

Voedsel kweken is iets wat iedereen al doende kan leren door vooral goed te kijken, je te informeren in een cursus of op internet, bij buren of kennissen. Het is handig om adressen in je buurt te kennen.

Zo maak je een kruidenspiraalOverzicht fietsroutes