Home » werkgroepen » eco team-1:2010 » 1e eco team van start

1e eco team van start

Afgelopen donderdagavond is het 1e thema van start gegaan. We zijn een kleine groep en hopen onszelf en anderen te inspireren om in eigen huis en eigen leven energiezuiniger of duurzamer aan de slag te gaan.

We doen dat aan de hand van 6 thema’s:

  • gas
  • electriciteit
  • water
  • afval
  • vervoer
  • inkopen

We gaan ons gedrag op de eerste 5 gebieden wekelijks meten (afval gaan
we wegen; vervoer gaat alleen over gereden autokilometers).

Maandelijkse ontmoetingen:
iedere maand tekenen we onze meetgegevens in een grafiekje in. Een persoon (dat ben ik in deze groep) verzamelt alle data en maakt daar uiteindelijk een groepsgrafiek van. Daarin wordt ook rekening gehouden met de graaddagen.

Ieder van ons bereidt een thema voor. We hebben hiervoor een  eco-team map uit 2001 in bruikleen gekregen met veel tips en achtergrond informatie per thema. Daarnaast kunnen we ons orienteren op internet of anderszins.

Het is de bedoeling om op een ludieke manier het thema te presenteren en dan met elkaar na te gaan wat je thuis zou kunnen doen.
Je kan denken aan het laten zien van een filmpje of een quiz.

We zullen hier af en toe wat schrijven over wat ons interessant lijkt om te delen. Ik hoop dat we over 7 maanden mooie gafieken kunnen laten zien.

Inmiddels kan er ook een 2e groep van start als er zich nog minimaal 3 mensen voor aanmelden. Lijkt het je wat? Vul het formulier in
Het kost niet zoveel tijd: 1x per maand komen we bij elkaar, en een keer per week moet je (proberen) op een vast tijdstip (te) meten. Wij doen dat op zondagavond.
Je vuilniszak weeg je als hij vol is en zet er dan een datum bij.

De eerste maand mag je nog niets speciaals doen, anders krijg je ook nooit een mooie grafiek.

Ter controle gebruiken we ook onze jaarcijfers. Wie de eerste maand dus opeens extreem veel energie gaat verbruiken, valt door de mand 🙂

In onze groep zijn de mensen al behoorlijk energiezuinig; ook dan is het een uitdaging om misschien nog meer te kunnen doen.